YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

Thursday, 6 December 2012

Amir Syafiq Ahmad Zafian Ridzuan :')


Sahabat sampai ke syurga .
Kalau kau sakit , aku jaga kau . Kalau aku sakit , kau dah macam awek aku .
InsyaAllah , nanti kita jumpa lagi . Sama-sama berjaya .
Sumpah benda ni jadi draft since bulan 10 lagi .
Tapi aku sebak bila nak tulis . And now , taktau nak tulis apa -,-
Apapun , aku sayang kau . Hahahahahahaha

Didn't want to do it, but had to . It's leaving Sekolah Tuanku Abdul Rahman :')


Kami masuk 8 Januari 2008 . Ada yang Februari , ada yang Mac sampai la ke April . Dan ada yang masa 2011 . Memang berbeza , sorang first intake , sorang lagi second-third intake . Yang lain dipanggilnya freshie . Yeah , tapi kami semua sama . Kami semuanya OVIIANS !

 Bangun pagi sama-sama , 
subuh tak pastilah sama-sama ke tak -,- 
pergi sekolah sama-sama , 
makan kat Epoy sama-sama walau tak sedap . 
Budak STAR bagi biskut lemau pun makan . 
Solat Dhuha sama-sama . 
Tidur time kelas Ustaz Kamil sama-sama . Sorry Ustaz :) 
Pergi dining sama-sama . 
Main futsal , bola , rugger , hoki , basketball , kriket pun sama-sama . 
Yang paling best kalau Team STAR ada match , kita sama-sama hilangkan suara turun cheer . 
Kutuk Koleq walau takdak sebab  pun sama-sama . 

Tapi , semua ni takkan ada dah . 
Lepas ni , tiada lagi ucapan dari Paan . 
Tiada lagi ikrar dari Sabeh dengan Ammar time assembly .
Tiada lagi suara Pexma sound juniors .
Tiada lagi Don menjerit conduct cheer .
Tiada lagi suara merdu  Hakimi nak azan kat surau .
Tiada lagi suara Jijoe jadi imam surau .
 Tiada lagi main touchby sama-sama .
 Tiada lagi main bola dekat wembley .
 No more turf , songkok , infinity blablablablabla.....

Semuanya hanya menjadi sisa kenangan yang tak mudah luput dalam fikiran kita . Ingat lagi tak masa restu ilmu ? Waktu tu kita berdiri satu line tengah tengah panas 135 orang (2 orang lagi tertidoq) . SPM tak mula lagi , tapi kita dapat rasa betapa dekatnya hari untuk tinggalkan Ipoh . Betapa sedihnya , sampai Pexma yang menang anugerah Digeruni pun menangis . Waktu tu semua minta maaf sama-sama . Takdak gaduh-gaduh lagi . Sumpah muka sekor-sekor kalau ambik gambaq mesti buruk gila . Hahahaha . Tapi semua ni takkan terjadi lagi . Zaman kita dah habis . 

Tapi ingat , OBW 2032 batch kita yang organise . InsyaAllah panjang umur kita sama-sama organise , and orang cakap oldboys weekend ni , don't bring your wife together . Hahaha , semuanya 17 again . Apapun guys , ingat . 

Forever STAR , hate Koleq !

Assalamualaikum ;)

Long live OVII !

Puisi Abah :')


Malam tadi dari kejauhan aku melihat
Dengan mata hati ku yang tak pernah pejam
Pada anak-anak yang berpesta
Di dalam dewan gemerlapan The Regency Tower
Tenggelam dalam hilai tawa
Dan tepukan yang gempita
Walau dihati mereka 
Ada lara 
Ada duka 
Ada nestapa
Kerana esok atau esoknya 
Mereka terpaksa membina sebuah tugu 
Yang akan menjadi mercu tanda
Sebuah perjalanan yang pasti 
Bagi setiap susuk yang bernama STARian

Fivers 2012
Semalam kalian berpesta 
Menyambut kedatang Graduasi yang tidak dinanti
Perlambangan tamat sebuah misi
Selama lima musim anda di alma mater ini.
Diwajah mu terpancar keriangan 
Lenggok jalan mu trserlah kepuasan
Namun dipenjuru hati mu tertanam keresahan 
Kerana esok adalah hari penghabisan
Hari yang engkau mengheret bagasi 
Sarat berisi pengalaman
Pahit manis 
Hancing haring
Yang telah kau kutip sepanjang berkelana di sini
Sepak terajang di padang bola berhempas bergumpal merebut trofi di padang rugbi
Berpeluh bermuntah berlatih lari
Berbengkak berlebam di padang hoki
Semuanya akan bersemadi digaleri sepi
Hanya dipunggah pada kesempatan bertemu 
Bila ditakdir Illahi

Dan aku di kejauhan ini 
Ingin sangat bersama kalian disaat begini 
Namun hati tak kesampaian melihat titisan aitmata
Cuma aku mohon kemaafan 
Andai di sepanjang kesempatan bersama
Ada bahasa lisan yang menembusi hati
Ada bahasa badan yang menggoncang emosi
Dan di hati ku tetap berbadai duka 
Bergelora nestapa 
Kerana disini langkah perpisahan bermula

SALAM SAYANG BUAT SEMUA ANAK KU -Fivers 2012

terima kasih tokya  .