YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

Friday, 16 March 2012

diam sudahlah :)

Sorry kalau post kali ni agak jiwang sikit . Tapi aku still nak kaitkan 'cinta' dengan Islam . Ni hasil dari aku baca buku and blog blog orang . Tapi still ayat aku la . Enjoy this :)

Kalau kita ...sukakan seseorang,
jangan beritahu si dia.
Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya
Tapi luahkan pada Allah,
beritahulah Allah.
Allah Maha mengetahui siapa jodoh kita .



impian semua kaum Adam :)






Jangan memberi harapan pada yang belum pasti,
kelak ada insan yang bakal dilukai,
Jangan menaruh harapan pada yang belum tentu dimiliki,
nanti hati yang kecewa sendiri.
Sebaliknya,
gantunglah segenap pengharapanmu kepada Yang Maha Memberi,
nescaya dirimu tak sesekali dizalimi,
kerana Dia mendengar pengharapanmu setiap kali & Dia menunaikannya dgn cara-Nya yang tersendiri



Cukup cintai dalam diam dari kejauhan dengan kesederhaan & keikhlasan






If I really love her, I won’t touch her.
Not even the slightest bit.
I’ll protect her dignity and sacredness as a muslimah.
Just hold her in my heart for a few more years ..
then I can do it the halal way

“Sesiapa sahaja yang memberi kerana Allah, menolak kerana Allah, mencintai kerana Allah,membenci kerana Allah & menikah kerana Allah, maka bererti ia telah sempurna imannya.”
(HR. Al-Hakim)

sumber : blog orang , buku and ayat sendiri :)

-mohd zullasre

Thursday, 15 March 2012

sorry :')

To My Badar friends , aku nak minta maaf banyak-banyak sebab aku , orang pandang badar tu satu organisasi yang tu la , yang ni la ... Aku tau , aku dah banyak buat dosa . Aku turun training tak tutup aurat , aku escape subuh and maghrib jemaah , kadang-kadang aku mencarut . Aku menyesal . Sumpah . Especially dekat Uthman , Safwan dengan Latiff . Aku minta maaf banyak sesangat. Sorry ya guys . Aku janji taknak buat lagi . Insyallah :')

-mohd zullasre

aku cuba

Mesti ada orang tertanya kenapa aku buat blog baru ? Sebabnya aku nak 'hidup semula' . Dengan kelahiran blog ni , aku nak cuba dekatkan diri aku dengan Pencipta kita . Itulah sebab aku buat post dalam blog ni ala-ala islamik sikit . Nanti mesti ada orang cakap , " bajetnya budak ni , ingat bagus sangatlah tu " . Guys , bagila aku sikit masa . Serius aku tak tipu , aku cuba untuk berubah . No more buka aurat , mencarut and so on . Lagipun aku ada niat macam ni sebab aku ada kenal seorang kawan yang secara tak langsung dia 'macam' ajar aku erti kehidupan . Tak perlula kot aku nak mention nama dia dekat sini , takut dia blushing terlebih . Okaylah , aku rasa dengan izin Allah , aku dapat istiqamah dengan niat aku ni . Amin :)

-mohd zullasre

Wednesday, 14 March 2012

" Love is unbalance of phenylalanine hormone . " - Mr Tan


-mohd zullasre

Tuesday, 13 March 2012





Exam ? Cuma 6A . Bersyukur . Tak menyesal pun . Nanti buat baru okay . Just keep smiling :)


-mohd zullasre

Sunday, 11 March 2012


-mohd zullasre

10 pesanan Rasulullah kepada Wanita



1. Dunia ini ialah perhiasan dan sebaik-baik perhiasan ialah wanita (isteri) solehah. (Riwayat Muslim)

 2. Wanita yang memakai bau-bauan dan kemudian keluar melintasi lelaki ajnabi dengan niat mahu mereka mencium bau harumnya adalah perempuan zina. Dan setiap mata yang memandang juga adalah zina. (Riwayat Ahmad, Thabarani dan Hakim)

3. Wanita di kahwini kerana empat perkara iaitu hartanya, keturunannya, kecantikannya dan agamanya. Maka carilah yang kuat beragama. Nescaya kamu beruntung.

4. Apabila wanita sembahyang lima waktu, berpuasa sebulan di bulan Ramadhan, memelihara kehormatan serta taat pada suami, maka masuklah di mana mana pintu syurga yang dia kehendaki. (Riwayat dari Ahmad Ibnu Hibban, Thabarani, Anas bin Malik).

5. Perempuan yang melabuhkan pakaian dalam keadaan berhias bukan untuk suami dan muhrimnya adalah seumpama gelap gelita di hari kiamat. Tiada nur baginya. (Riwayat Tarmizi)

6. Apabila seorang wanita lari dari rumah suaminya, tidak terima sembahyangnya sehingga dia kembali dan menghulurkan tangan kepada suaminya memohon maaf. (Riwayat dari Hassan)

7. Wanita yang taat kepada suami, semua burung burung di udara, ikan di air, malaikat di langit, matahari dan bulan beristighfar baginya selama dia masih taat kepada suaminya dan diredainya (serta menjaga sembahyang dan puasanya).

8. Dari Muaz bin Jabal bersabda Rasulullah SAW : Mana-mana wanita yang berdiri di atas kakinya membakar roti untuk suaminya hingga muka dan tangannya kepanasan oleh api, maka di haramkan muka dan tangannnya dari bakaran api neraka.

9. Setiap wanita yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah memasukkanya dalam syurga terlebih dahulu daripada suaminya (sepuluh ribu tahun) kerana dia memuliakan suaminya di dunia maka mendapat pakaian dan bau bauan syurga untuk turun ke mahligai suaminya dan menghadapnya.

10. Ya Fatimah, jika seseorang wanita meminyakkan rambut suaminya dan janggutnya dan memotong kumisnya dan mengerat kukunya. Memberi minum Allah akan dia sungai syurga, diiringi Allah baginya sakaratul maut dan akan di dapati kubur menjadi sebuah taman dari taman taman syurga serta mencatatkan Allah baginya kelepasan dari neraka dan selamatlah ia melintasi titian Siratul-mustaqim.♥

Permulaan yang baik :)

After final game against Anderson School , Coach Nahar asked me a question , "Amree ,what's your full name ?" . "Mohd Zullasre ." I answered . I didn't know why he asked my name . Then I put a bag of ice on my injured left ankle . After Coach Nahar announced STAR as the champion , he announced Best Backline , Best Forward and MVP . Siapa tak terkejut kalau baru start main time form 4 tetiba dapat Best Forward kan ? hahahaha ! ( tetiba cakap melayu ) . Alhamdulillah , aku dapat title District Best Forward . Hopefully aku dapat maintain perfomance aku in the next stage . Ni cabaran untuk aku and aku dah membuka tirai career rugger aku dengan baik . Amin :)

p/s : aku bukan budak cobra punnn =P

-mohd zullasre

huh -,-

I'm here with my confession ,
Got nothing to hide no more ,
I don't know where to start ,
But to show you the shape of my heart .

-mohd zullasre

cair and kena makan =P

Nak buat macam mana , sama sama takde reeki . Kan ? :)

-mohd zullasre